Harmonie

Onze harmonie is een gezellige groep mensen van jong tot oud die iedere donderdagavond gezellig samen muziek maken. Muziek maken is onze hobby. De laatste jaren zijn we daarin erg veranderd. We zijn er voor onze hobby en plezier. Ook bij de wekelijkse repetities op donderdagavond is daar ruimte voor. Ook onze dirigente Vera is daar meestal wel voor in!

We zijn niet zo heel druk bezet, maar wanneer we op elkaar kunnen rekenen en blijven bouwen hebben we toch een leuke club muzikanten. Iedereen is welkom!

Regelmatig treden we op. We vinden het leuk om steeds weer nieuwe projecten en concerten te geven, concerten die voor het publiek ook echt leuk zijn om naar te kijken en te luisteren. Denk aan ‘Ameezing Beers’, een gezellige meezing avond. Maar ook uitvoeringen als ‘De Gelaarsde Kat’, een muzikaal sprookje met een vertelling.

We vinden het erg fijn dat ook deze avond weer veel mensen naar ons komen kijken en luisteren en hopen natuurlijk dat jullie kunnen genieten van deze avond. Wij kijken er al een tijdje naar uit!

Zin om mee te spelen.

Loop gerust eens binnen of informeer. We repeteren elke donderdag van 19.30 uur tot 22.00 uur bij café De Zwaan in Middelbeers.

Vera Hofman: “Samen een mooi resultaat neerzetten”

“Muziek verbindt. Als dirigent moet je de kunst van het smeden beheersen. Het groepsgevoel is heel belangrijk: samen kun je een mooi resultaat neerzetten. Iedereen moet het gevoel hebben erbij te horen.

Samen met de muziekcommissie bekijk ik welk repertoire we kiezen. Soms is dat een makkelijk stuk, maar ik kies ook wel voor moeilijkere stukken, want er moet voldoende uitdaging voor iedereen in zitten. Nu we een muziekvereniging zijn geworden,

staat alles qua instrumenten en repertoire open. We kunnen bijvoorbeeld ook stukken met piano, cello of contrabas opnemen. Mijn droom is dat het orkest nog meer gaat groeien en dat we veel leuke projecten blijven doen waar iedereen blij mee is. Bijvoorbeeld een tripje maken naar een groot festival in het buitenland. 

Ik vind het ook belangrijk dat De Jonge Vrienden zo veel mogelijk samen met het groot orkest spelen, zodat ze een binding met ons krijgen. Ook het schoolorkest is een goed initiatief en moet zeker blijven.

Jammer dat het Rijk in 2008 zo rigoureus heeft bezuinigd op cultuur. Dat heeft zeker voor de komende twee generaties gevolgen. Je geeft daarmee ook een signaal af aan mensen dat muziek niet belangrijk is, terwijl we allemaal weten wat voor effecten het kan hebben. Muziek maken vergt enig doorzettingsvermogen, maar dan krijg je er heel veel voor terug!”

vera-hofman-dirigent

Start typing and press Enter to search