Slagwerkgroep

De slagwerkgroep van Muziekvereniging De Vriendschap is een moderne en gezellige muzikale groep. Elke repetitie wordt er naar gestreefd om zo goed mogelijk te repeteren, zodat er een zo hoog mogelijk niveau nagestreefd kan worden. Tijdens en na de repetitie wordt er echter ook veel gelachen. Een gezonde combinatie van gezelligheid en kwaliteit is waar we naar streven. Dat is ook te zien en te  horen als we op het podium staan.

In 1954 opgericht als drumband bij de Harmonie, spelen we nu naast nog enkele gebruikelijke serenades in het dorp, veelal concerten, soms samen met het Harmonieorkest, vaak ook zelfstandig.
We spelen Japans, Braziliaans, Amerikaans of Hollandse percussie…noem het maar op, niets is ons te gek. We spelen naast de geijkte trommels, met pauken, conga’s, bongo’s…zelfs kliko’s en olietonnen.

Onze groep staat onder leiding van Wouter de Winne. Een plezante en zeer gedreven Vlaming, die al op 6 jarige leeftijd met slagwerk begon en via verschillende opleidingen en uiteindelijk het conservatorium nu de leiding heeft over diverse slagwerkgroepen.

Zin om mee te spelen.

Loop gerust eens binnen of informeer. We repeteren elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur bij café De Zwaan in Middelbeers.

Wouter De Winne (1986):“Festivals en uitwisselingsconcerten vind ik altijd leuk”

Wouter De Winne behaalde in 2011 zijn master Slagwerk en Educatie met Grote Onderscheiding aan het conservatorium in Tilburg. Sinds september 2016 is hij dirigent van de slagwerkgroep en van De Jonge Vrienden slagwerkgroep. Zijn ambities zijn om deze jeugdslagwerkgroep verder uit te bouwen, zodat de toekomst van de grote slagwerkgroep verzekerd is.

Het deelnemen aan het Kempenfestival in oktober 2017 noemt Wouter een hoogtepunt: “Op dit preconcours heeft de slagwerkgroep een goed resultaat behaald. Ook bewaren we mooie herinneringen aan onze deelname aan ‘2000 drummers aan zee’ in september 2018. Op dit evenement, georganiseerd door Cesar Zuiderwijk op het strand van Scheveningen, hebben we met 1985 andere slagwerkers een zeer gezellige dag beleefd.

Deelnames aan festivals of uitwisselingsconcerten (eventueel concoursen) vind ik altijd leuk. Ook de grotere concerten zoals ons jubileumconcert zijn altijd een uitdaging. Het is mooi om te zien hoe in de voorbereiding naar deze evenementen de groep hechter wordt en alle neuzen dezelfde kant op gaan staan. Wat mij betreft mogen we dat vaker doen.”

wouter2

Start typing and press Enter to search